Met bio-organische cellen binnen 5 minuten elektrische auto opladen

AMSTERDAM – De Israëlische startup StoreDot is van plan om bio-organische technologie te ontwikkelen waarmee een elektrische auto’s binnen 5 minuten volledig opgeladen moet worden.

De onderliggende technologie om batterijen snel op te laden is afgelopen april getest. Het bedrijf heeft 18 miljoen dollar opgehaald voor verdere ontwikkeling.  

Het bedrijf heeft zich eerst gericht op het opladen van een smartphone binnen 60 seconden. Hier is de afgelopen jaren al zo’n 48 miljoen dollar voor opgehaald.

StoreDot, waar zo’n 50 mensen werken, noemt het nieuwe apparaat voor de elektrische auto de EV FlashBattery.

Kleine bio-organische cellen

De batterij bestaat uit duizenden kleine bio-organische cellen. StoreDot gebruikt nieuw materiaal om ontzettend dunne batterij-electrodes te maken die bijna transparant zijn. Doordat de electrodes zo dun zijn wordt de weerstand verlaagd en wordt een apparaat sneller opgeladen.

Het is onduidelijk wanneer de batterij van StoreDot op de markt gaat komen, maar het voorwerk is al gedaan.

Elektrische auto’s worden nu binnen enkele uren volledig opgeladen. Zo kunnen de supercharges van Tesla binnen 40 minuten een Model S van hetzelfde merk voor 80 procent opladen en binnen een uur en een kwartier een batterij volledig opladen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!