Japanse wetenschappers laden elektrische auto op via wielen

AMSTERDAM – Japanse onderzoekers hebben voor het eerst een elektrische auto, weliswaar op schaal, direct weten op te laden via stroom uit de weg. Een batterij wordt hierdoor overbodig.

Wielen op de weg De wetenschappers van de Toyohashi universiteit wisten op een schaal van 1/32 een elektrische auto zonder batterij te laten rijden.

De stroom van de auto werd via elektroden in de weg naar de auto gevoerd. Via een stalen riem in de wielen van de auto werd de elektriciteit vervolgens naar de motor van het voertuig geleid.

Isolerende werking

Om door de isolerende werking van de banden te komen werd een hoogfrequentiesignaal gebruikt. De stroom wist een penetratie-efficiëntie te bereiken van 75 procent met een 52 megahertzsignaal.

De Japanse onderzoekers denken dat dit een oplossing kan zijn voor veel problemen met elektrische auto’s. Door de stroom direct in de auto te voeren door weg hoeft er niet te worden opgeladen en is geen batterij nodig.

“Als de methode wordt toegepast in de praktijk, zal dit de actieradius van een elektrische auto enorm vergroten”, legt onderzoeker Takashi Ohira van de universiteit uit.

Lees hier het artikel van de universiteit

Gerelateerde artikelen

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!