Kaart laat gevolgen klimaatverandering zien

AMSTERDAM – Wetenschappers van de Universiteit van Southhampton hebben een kaart gecreëerd waarmee kan worden bekeken wat de gevolgen van klimaatverandering is.

Kaart Klimaatverandering (blok)De kaart laat bijvoorbeeld zien hoe de wereldwijde economie wordt geraakt door klimaatverandering doordat handelscentra worden beïnvloed door veranderingen in opbrengst van landgewasse.

 

 

De kaart laat verder nog een paar gevolgen zien

  • De temperaturen zullen op de warmste dagen met 6 graden stijgen in Europa, delen van Azië, en delen van Noord-Amerika.
  • 70 procent toename kans op overstroming in Azië
  • Aantal dagen met droogteneemt toe met 20 procent in Zuid-Amerika, Australië en het zuiden van Afrika.
  • Toename van de zeetemperatuur met 4 graden in sommige delen van de wereld
  • Opbrengst van mais daalt met 12 procent in Centraal-Amerika.

Kaart Klimaatverandering (breed)

Deze gevolgen van klimaatverandering zijn al eerder voorspeld, maar de onderzoekers hopen “met deze kaart dat wetenschappers, beleidsmakers en overheden een beter idee krijgen van de dreiging die uitgaat van klimaatverandering voor onze toekomstige welvaart en veiligheid”.

Mark Simmonds, de minister voor Buitenlandse Zaken voor Groot-Brittannië benadrukt dat de kaart laat zien dat klimaatverandering een wereldwijd probleem is. “Geen land is immuun en we moeten allemaal samenwerking om het risico te beperken.”

Lees hier meer over het onderzoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!