KLM en TU Delft slaan handen ineen voor duurzame luchtvaart

De TU Delft tekende onlangs voor deelname aan het Corporate BioFuel Programma van KLM. De universiteit faciliteert hiermee het gebruik van duurzame biobrandstoffen in de zakelijke reizen van haar medewerkers.

TU Delft doet onderzoek naar biobrandstoffen in de luchtvaart en met deelname aan het programma wil zij een actieve bijdrage leveren aan het operationeel inzetten van milieuvriendelijkere vliegtuigbrandstof.  Met het Corporate BioFuel programma wil KLM de markt voor duurzame biobrandstoffen stimuleren, met als uiteindelijk doel de CO2-uitstoot terug te dringen.

Door deelname aan het Corporate BioFuel Programma kan de TU Delft de CO2-uitstoot van vliegreizen van zakelijke vluchten van haar medewerkers met zo’n 10 procent per vlucht reduceren. De investering van de partners van het CBP wordt door KLM gebruikt om het prijsverschil met duurzame biobrandstof te overbruggen. Biobrandstof is momenteel 3 keer duurder dan traditionele kerosine. KLM wil met haar partners binnen het programma de productie van biobrandstof verder op gang brengen en de prijs op een aanvaardbaar marktniveau krijgen.

KLM voert momenteel als enige Europese luchtvaartmaatschappij intercontinentale vluchten (deels) uit met duurzame biobrandstof. De luchtvaartmaatschappij wil haar CO2-uitstoot met 20 procent verminderen in 2020 (ten opzichte van 2011). Naast de inzet van duurzame biobrandstof zijn innovatie, vlootvernieuwing en efficiëntere vluchtuitvoering de middelen om dit te bereiken. Andere partners van het Corporate BioFuel Programma zijn: ABN AMRO, Accenture, FrieslandCampina, Gemeente Amsterdam, Loyens & Loeff, ministerie van Infrastructuur en Milieu, PGGM, en de Schiphol Groep.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!