Lamp brandt hele nacht op glas water met 2 lepels zout

AMSTERDAM – Een Filipijnse startup heeft een lamp ontwikkeld die een hele nacht licht kan geven op basis van een combinatie van water en zout.

Recept: 1 glas water en 2 lepels zout. Het klinkt ontzettend eenvoudig, maar startup Sustainable Alternative Lighting ziet het als een alternatief voor kerosine lampen en verlichting op batterijen in ontwikkelingsladen.

De lamp gebruikt de wetenschap achter de Galvanische cel, de basis voor het maken van batterijen. Deze methode is niet giftig en voorkomt dat er brandgevaar uitgaat van bijvoorbeeld omgevallen kaarsen en kerosinelampen.

Simpelweg het zoute water uit de oceaan is al voldoende om de lamp van energie te voorzien. De lamp kan 8 uur licht geven op water met dat zoutgehalte.

Achter het bedrijf zitten Aisa Mijeno, verbonden aan de De La Salle Universiteit in Manilla, Raphael Mijeno en Joefrey Frias.

De uitvinders proberen tegen het einde van het jaar of begin volgend jaar de lamp op de markt te brengen. Wat de lamp gaat kosten is nog niet duidelijk. Het bedrijf neemt al orders aan, maar voert nog een kostenanalyse uit.

1-saltwaterfor

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!