Lexus gebruikt karton om elektrische auto van te maken

UTRECHT – Autofabrikant Lexis is met een opvallend grondstof gekomen voor het maken van een auto. De luxe divisie van Toyota liet een elektrische auto van karton maken

1.700 individueel gevormde kartonnen delen zijn gebruikt om een volledig functioneerde replica te maken van de IS Saloon Model met een elektromotor.

Het ontwerp is gebaseerd op origami, de Japanse papiervouwkunst. Lexus heeft de auto niet zelf gemaakt, maar daarvoor de Britse bedrijven LaserCut Works en Scales and Models de opdracht tot gegeven.

De auto heeft alles wat ook van een normale auto verwacht mag worden. Er is een volledig ontworpen interieur, verlichting en rollende wielen. De elektromotor is vastgemaakt aan een chassis van aluminium.

Lexus,
©: Lexus

In totaal is er 3 maanden werk in de auto gegaan. Na het bevestigen van elk onderdeel moest 10 minuten gewacht worden om de lijm te laten drogen. Hierna was er geen weg terug meer voor de ontwerpers.

De individuele onderdelen waren tot in de kleinste details ontworpen en daarna met een laser gesneden uit karton. Specifieke nummers zorgen ervoor dat elk onderdeel op de juist plek kwam.

“De zitplaatsen moesten een paar keer overnieuw worden gedaan om ze goed te krijgen en de wielen moesten vaak worden aangepast”, aldus Ruben Marcos, oprichter van LaserCut. “Toen we eenmaal een vorm zagen in de fysieke onderdelen konden we identificeren waar we verbeteringen moesten doorvoeren.”

De auto wordt niet verwacht op de weg. Lexus benadrukt dat dit een eenmalig project was.

 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!