LIOF investeert in Pulsed Heat voor optimalisatie afvalstroomverwerking

Via het Limburg Business Development Fonds (LBDF) ondersteunt LIOF Pulsed Heat middels kennis en kapitaal bij de verdere ontwikkeling en commercialisatie van een nieuwe technologie, gericht op duurzame verwerking van afvalstromen. Naast LBDF wordt ook financiering ingebracht door de huidige aandeelhouders en Rabobank Centraal Zuid-Limburg.

Pulsed Heat bouwt efficiënte systemen voor duurzame grondstofproductie en/of energieopwekking uit biomassa. Pulsed Heat bouwt eigen verwerkingsinstallaties maar richt zich ook op de optimalisatie van bestaande biomassaverwerkingssystemen of -processen.

Pulsed Heat biedt met zelf ontwikkelde producten een totaaloplossing voor de toepassing van een nieuwe, zogenoemde Fast Pyrolyse-technologie. Hierdoor ontstaan verder gescheiden vloeistoffen, waaronder een olie van een hogere kwaliteit die de basis vormt voor een biobrandstof. Bovendien kan de biomassa lokaal worden opgewerkt. Transport naar een verwerker is niet meer nodig. Uniek aan deze technologie is dat slib de basis voor deze biobrandstof vormt.

Momenteel wordt de eerste industriële installatie in Maastricht gebouwd. Indien deze naar behoren werkt zal deze bij een waterzuiveringsinstallatie bij een Nederlands Waterschap in de praktijk worden getest en vervolgens in gebruik worden genomen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!