MIT-onderzoekers doorbreken ‘geluidsbarrière’ zonnepanelen

AMSTERDAM – Onderzoekers van de Amerikaanse universiteit MIT zijn geslaagd om naar eigen zeggen de ‘geluidsbarrière’ van zonnepanelen te doorbreken.

Fotonen en elektronen in een zonnecelZonnepanelen worden beperkt in theorie beperkt in een maximale efficiëntie van 34 procent. Deze doorbraak zou het in theorie mogelijk maken daarboven te gaan.

Het principe achter de doorbraak was al tientallen jaren bekend, maar pas sinds kort zijn de wetenschappers er in geslaagd om het idee, een zogeheten ‘singlet exciton fission’, ook in de praktijk te brengen.

Het draait om het aantal elektronen dat los komt bij het opwekken van energie. In een standaard zonnecel komt er per foton 1 elektron vrij.   Met de nieuw ontwikkelde methode komt per foton 2 elektronen vrij.

Overtollige energie 

Volgens de onderzoekers wordt het proces zo efficiënter. Normaliter wordt overtollige energie omgezet in hitte. Met de nieuwe methode wordt er meer energie geproduceerd. In het laboratorium konden de onderzoekers dit voor elkaar krijgen door het materiaal pentacene te combineren met een organische zonnecel .

De praktische toepassing van de methode is nog laag. De zonnecel die de onderzoekers in het laboratorium hebben weten te maken heeft een efficiëntie van 2 procent. 

Lees hier het complete onderzoek 

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: CHRISTINE DANILOFF/MIT

6 gedachten over “MIT-onderzoekers doorbreken ‘geluidsbarrière’ zonnepanelen

 • 17 oktober 2018 om 01:10
  Permalink

  【中醫埋線減重】今夏熱門減重方法‧見證分享 @ ~ 相信悠美 你會更美 ~ :: 痞客邦 :: 夏天是減重的好時機,因為天氣熱的關係,胃口自然變小。 加上天氣炎熱,新陳代謝會加速,走路流汗的機率也較大! 所以各位想減重的朋友,可要好好的把握夏天這減重的絕佳時間唷。 本篇有許多見證分享,分享給想要

 • 19 oktober 2018 om 16:42
  Permalink

  斐济水莲花The Body Shop® 一直向往异域海岸,却没有机会动身? 没关系!The body shop 斐济水莲花系列让您在家也能感受太平洋的微风清香。搭配使用身体润肤霜和身体喷雾,补充肌肤所需水分,保持持久清新。

 • 28 oktober 2018 om 11:34
  Permalink

  三廠上好涼麵 台式川味麻辣涼麵 韓式泡菜涼麵 新竹好吃涼麵推薦來囉…(附菜單… – 暖樂 Loftwarm – FashionGuide 華人時尚專業評鑑 好吃美味的涼麵在哪裡?!,這大概是每年夏天的時候,,最熱門的美食討論話題,,

 • 8 november 2018 om 22:30
  Permalink

  Republic of Ireland manager Giovanni Trapattoni has urged his young guns to seize their moment in the game he has earmarked as the most crucial in the World Cup 2014 qualifying campaign. Ireland boss Trapattoni backs young guns to fire against Germany

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!