‘NASA Satelliet kan zonnestroom naar aarde sturen’

AMSTERDAM – De Amerikaanse ruimteorganisatie NASA heeft een nieuw science-fiction project onder haar hoede genomen.

Een satelliet om de aardeOnderzoekers proberen een satelliet te maken die zonnestraling uit de ruimte kan omzetten naar zonnestroom en naar de aarde terugsturen.

NASA-veteraan John Mankins leidt het project, SPS-ALPHA genaamd. De enorme satelliet zal uit zonnecellen bestaan die de straling al omzetten in stroom. Daarna wordt de stroom in de vorm van radiogolven naar de aarde gestuurd.

Diameter van 6 tot 8 kilometer 

Op de aarde is vervolgens een bouwwerk nodig met een diameter van 6 tot 8 kilometer 5 meter boven de grond om de radiogolven op te vangen. Hoeveel stroom dit kan opwekken is nog niet duidelijk.

Een aantal drempels moeten nog genomen worden. Zo wordt de satelliet enorm zwaar, maar Mankins denkt dit te kunnen opvangen door de satelliet van carbon te maken.

Verder wil de satelliet nog wel eens te warm worden. De onderzoekers hopen dit met betere zonnecellen te kunnen verhelpen.

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: Official U.S. Air Force

5 gedachten over “‘NASA Satelliet kan zonnestroom naar aarde sturen’

  • 15 oktober 2018 om 00:21
    Permalink

    CO2激光(CO2 laser / 二氧化碳激光)的波長是10600nm,照射到皮膚上會被皮膚的水份吸收,瞬間將皮膚有問題的組織氣化。CO2激光可以用來消除各種皮膚問題包括疣、癦、痣、脂溢性角化、粉刺和汗管瘤等。當治療後,您的皮膚需要5至10天時間復原。期間保持傷口清潔便可。優點:CO2激光所切割的深度比刮除術較深,亦較精準。可以處理較深層的皮膚問題,例如去除癦、油脂粒、肉粒、疣、珍珠疣、角質增生等。其復原亦較快,減少留下疤痕的機會。它最大的優點在於,能夠進一步減少激光治療過程當中的熱損傷反應,提升了激光治療的安全性,治療過程中幾乎沒有疼痛感

  • 21 oktober 2018 om 11:31
    Permalink

    【日本】沖繩7大必吃甜點推薦 Pablo紅芋起司塔、oHacorte水果塔!(附店家資訊交通) – – FashionGuide 華人時尚專業評鑑 來到沖繩度假放鬆,除了欣賞湛藍的海景,享受美食也是非常重要的!今天小編要來推薦沖繩必吃的7大甜點,像是國際通限定的Pablo紅芋起司塔、網美必去的果昔店、港川外人住宅的oHacorte水果塔還有瀨長島…,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!