Nationale Energiecommissie: energie-innovaties op stoom, implementatie blijft achter

De Nationale Energiecommissie presenteerde haar eerste bevindingen aan politiek Den Haag; demissionair premier Rutte, informateur Zalm, de Tweede Kamer, de vaste Kamercommissie van Economische Zaken en het ministerie van Economische Zaken.

De heer Erik Ziengs, voorzitter vaste Kamercommissie Economische Zaken, heeft de statusupdate van Nationaal Energiecommissaris Ruud Koornstra ontvangen. Daaruit blijkt met name dat Nederland op het gebied van energie-innovatie het best presteert, maar dat de implementatie van de innovaties achterblijft.

De Nationale Energiecommissie stelde in januari 2017 Ruud Koornstra aan als Nationaal Energiecommissaris. De afgelopen maanden verenigden honderdduizenden vooruit-denkenden, captains of industry, burgers, wetenschappers, gemeenten, provincies, maatschappelijke organisaties en start-ups zich in de commissie. Door samen op te trekken is een nationale beweging ontstaan die de nodige en noodzakelijke versnelling brengt.

Eind 2017 presenteert de Nederlandse regering een nieuw nationaal klimaat- en energieplan in Brussel. Een uitgelezen moment om alle spelers in dit veld aan tafel te zetten voor het Nationale Plan Energietransitie. (foto: SolaRoad)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!