Nederlandse Ampyx op weg naar Australië

AMSTERDAM – Het Nederlandse Ampyx, een ontwikkelaar van zweefvliegtuigen die stroom opwekken, breidt uit naar Australië. Het bedrijf is op zoek naar werknemer met standplaats Melbourne.

Dit blijkt uit een vacature die is te vinden op een Australische vacaturesite.

De vacature is voor iemand met significante ervaring in de windsector of in groene energie in Australië en/of Nieuw-Zeeland.

Volgens Renewconomy is het bedrijf op zoek naar een testsite in Australië of Nieuw-Zeeland. Zuid-Australië of het westen van de deelstaat New South Wales lijken de meest voor de hand liggende locaties voor een demonstratieproject in 2017.

Ampyx werkt al enkele jaren aan de Powerplane, een zweefvliegtuig dat met een kabel is verbonden aan de generator op de grond. Met de trekkracht van het vliegtuig wordt energie opgewekt. Het concern concurreert met het vliegtuig onder andere met Google dat Makani Power ontwikkelt.

Ampyx is van origine een Nederlands bedrijf, met Den Haag als standplaats, maar is erg internationeel. Zo werken er meer dan 14 nationaliteiten en zijn er naast Nederland ook vestigingen in Canada en Australië. Ook in Canada worden demonstratieprojecten ontwikkeld.

De afgelopen maanden is Ampyx weer op zoek naar investeringen door informele investeerders. Tot en met 26 mei was 2,5 miljoen euro aan nieuwe certificaten beschikbaar.  

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!