Nederlandse startup ontwikkelt recyclebare festivaltent van karton

UTRECHT – De Nederlandse startup KarTent heeft een tent ontwikkeld die gewoon kan worden achtergelaten bij een festival voor recycling.

De tent is naar eigen zeggen comfortabel, makkelijk op te zetten en kan minstens 4 dagen festivalgangers drooghouden. Veel langer is ook niet nodig omdat het gemiddelde festival ook niet langer duurt.

De tent is een idee van een groep studenten van de TU Delft. Hij werd al gebruikt op onder andere Farmfest, Mysteryland en voor 150 eerstejaarsstudenten van de TU Delft.

Afval

De studenten kwamen onder andere op het idee door het grote aantal tenten dat bij festivals simpelweg wordt achtergelaten, kapot of niet. Ongeveer een kwart van de festivaltente, enkele tienduizenden per jaar, worden achtergelaten en zorgen voor aardig wat afval.

De tent van KarTent kan direct van het festivalterrein naar de recyclelaar en zo worden er schoolboeken, schoenendozen of wc-rollen van gemaakt.

Voor enkele tientallen euro’s kunnen festivalgangers een tent reserveren. Na het festival kan de tent makkelijk worden opgeruimd. De KarTent is zo’n 240 centimeter lang, 160 centimeter breed en 140 centimeter hoog. Er passen ongeveer 2 personen in.

Kartent,
©: KarTent
KarTent
©: KarTent

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!