Nederlandse studenten maken eerste familieauto op zonne-energie

AMSTERDAM – Nederlandse studenten van de technische universiteit van EIndhoven hebben de eerste familieauto op zonne-energie weten te maken.

De gezinsauto op zonne-energie van de studenten aan TU Eindhoven ‘Stella’ is de naam van het vroertuig en het kan maximaal 4 personen vervoeren. De auto heeft een aerodynamisch ontwerp, is gemaakt van lichtgewicht materialen en heeft een bereik van 600 kilometer.

De auto is tevens energie-positief wat betekent dat het meer energie opwekt dan het verbruikt. Dit kan weer teruggevoerd worden in het net.

De innovatie stopt niet met de toepassing van zonne-energie. De auto heeft een touchscreen in plaats van knoppen op een dashboard. Verder is Stella uitgerust met een stuur dat vergroot of verkleint afhankelijk van of de bestuurder te hard of te zacht rijdt.

De Gezinsauto op zonne-energie van studenten van de TU Eindhoven

De studenten die de auto ontwikkelden zijn van plan om mee te doen aan een zonnerace in Australië over 3.000 kilometer. Solar Team Eindhoven doet dan mee in de ‘Cruiser’ klasse waar de nadruk ligt op gebruiksvriendelijkheid. De race vindt plaats van 6 tot 13 oktober.

In totaal 22 studenten van verschillende disciplines hebben samengewerkt in de bouw van de auto.

Gerelateerde artikelen 

 

3 gedachten over “Nederlandse studenten maken eerste familieauto op zonne-energie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!