Nederlandse teams vechten om nummer 1 positie in World Solar Challenge

UTRECHT – De Nederlandse teams van Delft en Twente vechten om de nummer 1 positie tijdens de World Solar Challenge in Australië.

Het verschil tussen de Nederlandse teams is nog geen minuut. Het Solar Team Twente ligt met de Red One voorop, maar het Nuon Solar Team uit Delft zegt toe woensdag alles op alles te zetten.

In totaal hebben de auto’s al 2.160 kilometer afgelegd. In totaal moet er 3.000 kilometer worden gereden in de zonneauto’s.

“Wat zich nu afspeelt tijdens de race is een vernuftig strategisch spel. De teams liggen nu zo dicht bij elkaar dat een verkeerde inschatting of manoeuvre het verschilt betekent tussen winst of verlies”, aldus Delft.

Spannend

Ook bij het team van Twente beseft men hoe spannend de woensdag gaat worden. “Aangezien de afstanden tussen de topteams zo klein zijn, komt het nu op alle details aan”, aldus het team in een persbericht.

“We hebben een stabiele en betrouwbare zonneauto gebouwd die precies op de Australische omstandigheden is afgestemd.  Zelfs bij harde wind blijft Red One stabiel. Wij zijn ervan overtuigd dat we ook morgen het gevecht om de eerste plek aan kunnen.”

Het Solar Team Eindhoven zag de achterstand op het Japanse team van Kogakuin iets oplopen naar 46 minuten.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!