NewMotion, Mitsubishi, Tennet implementeren pilot ‘Vehicle to Grid’.

NewMotion heeft een pilot aangekondigd waarbij het bi-directioneel laden van elektrische auto’s, oftewel Vehicle to Grid (V2G) wordt toegepast. NewMotion werkt in de pilot samen met Mitsubishi en netbeheerder TenneT.

Met V2G-technologie kan de piekvraag op het elektriciteitsnet beter gebalanceerd worden, waarbij elektrische voertuigen niet alleen stroom uit het elektriciteitsnet halen, maar dat ook teruggeven aan het net. NewMotion werkt in de pilot samen met Mitsubishi en netbeheerder TenneT, waarbij V2G-opladers van Enel en netwerkdiensten en -technologie van Nuvve worden gebruikt. Voor de pilot wordt de Mitsubishi Outlander PHEV ingezet. De Mitsubishi Outlander PHEV en zijn batterij zijn op dit moment al geschikt om een V2G-laadpunt te gebruiken.

NewMotion heeft een netwerk van meer dan 50.000 oplaadpunten en er zijn meer dan 100.000 oplaadkaarten in omloop. NewMotion helpt organisaties en consumenten niet alleen met het laden van hun elektrische voertuigen, maar biedt full-serviceoplossingen. Zo is er een app waarmee oplaadpunten gevonden kunnen worden, maar waarmee ook het energieverbruik en de kosten van het opladen inzichtelijk worden gemaakt. In oktober 2017 werd NewMotion overgenomen door Shell.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!