Nieuw materiaal is overdag zonnecel, ‘s nachts bron van licht

AMSTERDAM – Onderzoekers van de Nanyang Technological University (NTU) in Singapore hebben Perovskite zo weten aan te passen dat het materiaal dienst kan doen als zonnecel, maar ook als bron van licht.

Een voorbeeld van hoe een zonnecel van Perovskite zou werkenDe ontdekking werd per toeval gedaan door onderzoekers. Natuurkundige Sum Tze Chien vroeg zijn assistent om een laser te richten op het hybride Perovskite zonnemateriaal. Tot hun verbazing begon het materiaal licht te geven.

“Wat we hebben ontdekt is dat het materiaal lichtdeeltjes kan vasthouden en omzetten naar elektriciteit of vice versa doordat het materiaal van zo’n hoge kwaliteit is en erg duurzaam is bij het blootstellen aan licht”, aldus onderzoeker Sum.

Verschillende kleuren uitzenden

“Door het aanpassen van het de compositie van het materiaal kunnen we het materiaal  een fors aantal verschillende kleuren laten uitzenden. Hierdoor is het geschikt als een flatscreenapparaat.”

Perovskite is een veelbelovend materiaal om zonnecellen van te maken, vooral omdat het productieproces een stuk goedkoper is voor zonnecellen van Perovskite dan voor conventionele zonnepanelen van silicium.

Lees hier het gehele onderzoek

Copyright foto: Nanyang Technological University

4 gedachten over “Nieuw materiaal is overdag zonnecel, ‘s nachts bron van licht

  • 21 oktober 2018 om 13:46
    Permalink

    魔幻緊顏電波拉皮: 醫藥看板-醫學美容診所將實施認證制度 魔幻緊顏電波拉皮: 醫藥看板-醫學美容診所將實施認證制度

  • 21 oktober 2018 om 21:42
    Permalink

    JUVEDERM由透明質酸Hyaluronic Acid(一種天然多醣體)製造而成,並具有幼滑及高凝聚力的配方。透明質酸(HA)是皮膚組織的主要成份之一,能自然存在於人體肌膚內 JUVEDERM所用的透明質酸非由動物身體提取,可鎖住水份保濕皮膚,從而增加皮膚密度並改善質感 Juvederm 玻尿酸 加強優化面部輪廓,可被身體完全吸引,能自然地修飾面部輪廓 功效可長達24個月以上 JUVEDERM的特點: 效果立即可見 非永久性 非手術性 安全有效 效果自然 JUVEDERM獲歐盟(CE)及美國及藥物管理局(FDA)認證 首先及唯一獲得FDA認證在首次療程後能維持長達一年2-4功效 新世代專員Hylacross科技為產品帶來獨特的物理特質,包括凝聚力、支撐力及柔順度 這是一套由全球著名醫學美容醫生Dr. Maurício de Maio,以JUVÉDERM®系列透明質酸產品為基礎而研發的面部優化療程,藉著簡單程序便達致面部優化效果,不需進行手術,減低風險。

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!