Nog een zonnevliegtuig maakt vooruitgang in ontwikkeling

AMSTERDAM – Nog een zonnevliegtuig lijkt op weg om succesvolle  vluchten te maken. Ontwerpers van Solar Flight, dat al een lange ervaring heeft met zonnevliegtuigen, heeft goede testen gemaakt met de Sunseeker Duo.

Zonnevliegtuig Sunseeker Duo in de lucht
©: Solar Flight

Solar Flight benadrukt dat het nieuwe toestelveel beter is om te besturen doordat er meer conventionelere onderdelen in zitten.

Het landingsgestel is bijvoorbeeld vergelijkbaar met een gewoon vliegtuig waardoor het vliegtuig makkelijker te besturen is door andere piloten. In het toestel is ruimte voor 1 piloot en een passagier plus wat bagage.

Bij de laatste testvlucht werden nog enkele fouten gevonden. De Sunseeker was nog niet helemaal goed te besturen. Na het plaatsen van enkele extra zonnecellen werd het toestel horizontaal stabieler.

Zonnevliegtuig Sunseeker Duo in de lucht
©: Solar Flight

De Sunseeker Duo zou genoeg vermogen hebben om langer dan 12 uur te vliegen. De zonnecellen waar het toestel op vliegt zijn op de vleugels bevestigd.

Solar Flight heeft een lange historie in zonnevliegtuigen. De Sunseeker I was 1 van de eerste vliegtuigen op zonne-energie die dwars door de Verenigde Staten vloog in de jaren ’90.

1 van de bekendste zonnevliegtuigen is de Solar Impulse. Het vliegtuig vloog afgelopen jaar kris kras door de VS nadat het een jaar eerder al van thuisbasis Zwitserland naar Marokko was gevlogen.

Bekijk hier een video van de Sunseeker:

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!