Noord-Nederland lanceert New Energy Coalition

Noord-Nederland heeft de New Energy Coalition verwelkomd. Het kennis- en expertisecentrum voor energietransitie, is het antwoord op de oproep van het kabinet om Noord-Nederland koploper te maken in de energietransitie. New Energy Coalition komt voort uit de samenvoeging van 3 organisaties die hun sporen op dit terrein hebben verdiend – de stichtingen Energy Valley, Energy Academy Europe en Energy Delta Institute.

Door een brede coalitievorming met kennisinstellingen zoals de Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen, de energiesector, overheden en de industrie heeft New Energy Coalition alle kennis en ervaring in huis.

De projecten van New Energy Coalition richten zich op fundamenteel en toegepast onderzoek, het bevorderen van onderwijs op alle niveaus, de ontwikkeling van nieuwe toepassingen en producten en op een nieuwe manier van innoveren. New Energy Coalition is opgericht om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de energietransitie, zowel op nationaal als internationaal niveau. Het verbinden van kennis en netwerken is hiervoor een noodzakelijke randvoorwaarde.

Om de bijdrage aan de energietransitie te leveren zal New Energy Coalition werken aan 4 doorbraken die noodzakelijk zijn om nieuwe wegen in te slaan. De doorbraken hebben betrekking op onderzoek, onderwijs, innovatie en business development.

 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!