Onderzoekers zetten wereldrecord met batterij

AMSTERDAM – Onderzoekers van de Amerikaanse universiteit Stanford hebben wereldrecord gezet met energieopslag.

Een speciale nanostructuur van een batterijDe heroplaadbare lithium-ionbatterij van de onderzoekers kan 5 keer zoveel energie opslaan dan hedendaagse commerciele technologie, zo schrijven ze in Nature Communications.

Ook heeft de batterij een langere gebruikstijd. Na 1000 oplaadbeurten zou de accu nog steeds een hoge kwaliteit hebben. Een gemiddelde batterij behoudt 80 procent van de de initiele capaciteit na 500 oplaadbeurten.

Doorbraak

Door de verbeterde kwaliteit is de nieuwe uitermate geschikt voor elektrische auto’s en kan dit een doorbraak betekenen voor bijvoorbeeld het bereik van een auto.

Het was al bekend dat conventionele batterijen in theorie meer energie kunnen opslaan, maar onderzoekers stonden voor 2 problemen. Als er lithium-ions door de kathode worden gestuurd ontstaan er stoffen die oplossen en zo de capaciteit verlagen.

Geheim

Pogingen om dit tegen te gaan mislukten doordat het omhulselen van de kathode niet mogelijk was. Wanneer er lithium-ions doorheen gaan zet de kathode uit met 80 procent en werd het omhulsel gebroken.

Het geheim ligt in de zogenaamde Yolk-shell (letterlijk vertaald: dooierschaal) ontwerp. De kathoden worden gemaakt van nanodeeltjes en hebben de vorm van een eierdooier waardoor er minder de kathode beter beschermd wordt.

Lees hier het originele onderzoek

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: SLAC

8 gedachten over “Onderzoekers zetten wereldrecord met batterij

 • 17 oktober 2018 om 08:15
  Permalink

  介紹INFINESSE WHITE肌膚保養系列。

 • 18 oktober 2018 om 04:14
  Permalink

  適合一般至油性肌膚的控油洗面膠。

 • 18 oktober 2018 om 12:55
  Permalink

  UNT 【工具系列】專業手工打造唇刷 DELUXE LIP BRUSH的商品介紹 UrCosme (@cosme TAIWAN) 商品資訊 UNT,工具系列,專業手工打造唇刷 DELUXE LIP BRUSH

 • 19 oktober 2018 om 15:35
  Permalink

  白麝香身体润肤霜The Body Shop® 从 The Body Shop 购买 白麝香身体润肤霜 : 深度滋润的身体润肤霜,令你的肌肤感丝般柔滑,散发着幽雅的麝香、白合、鸢尾、玫瑰及云呢拿香气。当中更含有来自加纳公平社群贸易的乳木果,24小时滋润身体每一吋肌肤。

 • 22 oktober 2018 om 23:15
  Permalink

  Ion Magnum 是一種最新的減脂儀器,可以快速燃燒掉你身體的脂肪 , 讓你不需要做大量的體育鍛煉 , 輕鬆方便的達到專業美體的效果。 效果: 通過將你體內的脂肪轉化成肌肉,輕鬆减掉你的體重和腰圍。25分鐘的理療比健身房幾個小時的運動效果還要好! 副作用/風險: 該設備已在美國食品藥品監督管理局注册,注册分類爲醫療器械I類,I類醫療器械就是指普通人使用安全性非常好且沒有任何風險的器械。 减脂過程: 减脂板會直接固定安放於你身體的目標减肥部位,通過特殊的信號,Ion Magnum會將該部位的脂肪燃燒轉化成肌肉。(注意:該設備與你在其他沙龍中瞭解的肌肉轉化設備是完全不同的。)療程: 要想取得而保持完美的效果,一個療程需要進行10次理療,每3-7天進行一次。維持理療可以每兩周進行一次。

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!