Ecoresort met 15.000 m2 aan zonnepanelen in de Arabische woestijn

UTRECHT – Een nieuw ecoresort, dat daadwerkelijk gebouwd moet worden in 2020, wordt één van de duurzaamste vakantieoorden ter wereld.

Het Londense ontwerpbureau Baharash Architecture heeft het ontwerp gemaakt voor de Eco Resort Group om in het zuiden van Abu Dhabi te verrijzen.

Het ontwerp heeft een reeks duurzame kenmerken. Zo is er ruimte gemaakt voor 15.000 vierkante meter aan zonnepanelen die om een oase zijn geplaatst. Er komen zo’n 84 suites van verschillende groottes

Waterbron

Hierdoor kan het complex, dat ongeveer 780 vierkante meter groot is, volledig over op groene energie. Voor het eigen restaurant worden er gewassen verbouwd. Water komt lokaal uit de grond.

Daarnaast heeft de faciliteit in het ontwerp ook ruimte voor de eigen afvalverwerking en wordt er gedacht aan plek voor biologen en personeel voor natuurbehoud.

“Vroeg in de ontwikkeling van het project, merkten we dat we grondwater konden pompen uit een diepe put. Dit gaf ons de mogelijkheid om een verhaal rond de waterbron te maken”, aldus Baharash Bagherian.

©: Baharash Architecture
©: Baharash Architecture
©: Baharash Architecture
©: Baharash Architecture

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!