Orkanen bedreigen Amerikaanse windturbines

AMSTERDAM – Orkanen vormen een mogelijke bedreiging voor Amerikaanse windturbines. De maximumsnelheden die gemeten zijn in een orkaan zijn soms veel krachtiger dan een windturbine aan kan.

Dit blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Amerikaanse Carnegie Mellon Universiteit in Pittsburgh.

De Amerikaanse overheid heeft uitgesproken 20 procent van de energievoorziening uit wind te halen. Als de regering dit doet, moeten er offshore windturbines in de risicozone worden gebouwd voor de Amerikaanse kust.

De wetenschappers halen voorbeelden aan waarbij windturbines werden vernietigd door harde windvlagen. In 2003 werden 7 Japanse turbines vernield voor de kust van Okinawa. Ook voor de Chinese kust zijn enkele turbines vernietigd door orkanen.

Golf van Mexico

Het onderzoek richtte zich vooral op windparken in de Atlantische Oceaan en in de Golf van Mexico. Dit zijn ook de meeste geschikt plekken voor een offshore windpark, maar tussen 1994 en 2008 werden deze wateren wel getroffen door 90 orkanen.

“We zijn modellen aan het ontwikkelren die het risico van orkanen voor offshore windparken kan verkleinen”, verklaart een onderzoeker. “Dit is een belangrijk onderzoek omdat het een methode ontwikkeld waardoor de Amerikaanse windparken meer duurzame elektriciteit kunnen leveren.”

Veiligheidsmaatregelen

Het team oppert ook mogelijke veiligheidsmaatregelen. Windturbines zouden bijvoorbeeld een beter ontwerp kunnen krijgen. Verder kan een reservestroom ervoor zorgen dat de turbines de windrichting zelf volgt en zo serieuze schade kan voorkomen.

Op dit moment heeft de VS nog geen offshore windparken, maar er zijn een aantal in ontwikkeling. Onlangs maakte de overheid nog bekend 180 miljoen dollar te steken in 4 windparken om nieuwe windturbinetechnologie.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Dong Energy

8 gedachten over “Orkanen bedreigen Amerikaanse windturbines

  • 14 oktober 2018 om 19:30
    Permalink

    ~100 預防高危致癌的 HPV 16、18 型號 (可減低 70 患子宮頸癌的風險) ~100 減低引致生殖器官濕疣 (俗稱「椰菜花」) 的 HPV 6、11 型的感染 (可減低超過 90 患生殖器官濕疣的風險) HPV4合1子宮頸癌疫苗 Gardasil HPV病毒會感染人類的皮膚及黏膜,一般會透過性接觸及親密的皮膚接觸而受到感染,是一種男性與女性都可能感染的常見病毒。可感染身體各個部位的HPV超過100種,當中有部份的HPV類型可影響生殖器部位,導致生殖器疣(genital warts) 、子宮頸細胞異常(abnormal cervical cells) ,甚至子宮頸癌 (cervical cancer)。 4合1 HPV 子宮頸癌疫苗,覆蓋4種高危HPV病毒:6、 11、16及18型(約70的子宮頸癌由HPV16和HPV18病毒引致),有助預防子宮頸癌、外陰癌、陰道癌及生殖器官濕疣

  • 15 oktober 2018 om 06:19
    Permalink

    重組 激活 再生 – 恆盛醫學美容儀器Hang Shing Medical Beauty Equipment 重組 激活 再生 – 恆盛醫學美容儀器Hang Shing Medical Beauty Equipment

  • 20 oktober 2018 om 11:39
    Permalink

    The Body Shop 美體小舖 【蘆薈舒緩系列】蘆薈舒緩調理露 ALOE MOIST LOTION的商品介紹 The Body Shop 美體小舖,蘆薈舒緩系列,蘆薈舒緩調理露 ALOE MOIST LOTION

  • 21 oktober 2018 om 19:56
    Permalink

    防曬粉 BB粉底霜 亮麗柔滑打底乳液 亮麗柔滑控油打底乳液 有機幹細胞修護CC霜 潤澤防曬底霜 礦物質潤澤慕斯 礦物質奇幻粉餅 礦物質蜜粉 完美礦物粉底 控油定妝蜜粉 高清控油粉餅 控油蜜 保濕滋潤噴霧 有機抗氧爽膚噴霧 有機抗敏保濕

  • 21 november 2018 om 21:59
    Permalink

    Guiata played nearly 100 games for Valencia including Champions League ties against Manchester United, Bayern Munich and Paris St Germain before joining Getafe in 2014. Roy Hodgson poised to make Getafe goalkeeper Vicente Guiata his first signing at Crystal Palace in £3.5m deal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!