Oxford PV commercialiseert hybride peroskiet technologie

AMSTERDAM – Oxford PV, een bedrijf dat voorkomt uit de gelijknamige universiteit, heeft een nieuwe hybride perovskiet technologie ontwikkeld die de efficiëntie van conventionele zonnecellen met 3 tot 5 procent kan verhogen.

Perovskiet materiaal van Oxford PV
©: Oxford PV

“Perovskiet heeft het potentieel om de zonne-industrie te veranderen”, aldus Oxford-topman Kevin Arthur.

“Simpel gezegd, het materiaal kan hoge prestaties tegen lage kosten leveren. Als het wordt aangebracht als tandemlaag kan perovskiet een significante impact hebben door het ‘boosten’ van het rendement van bestaanden kristallijne silicium producten.”

Volgens Arthur is dit nog maar het begin van de ontwikkelingen met perovskiet. Technologiedirecteur Chris Case van Oxford PV haalt aan in de afgelopen 2 jaar het rendement van een individuele zonnecel is verhoogd van 5 procent naar 17 procent.

Coating op glas

Oxford PV richt hun onderzoek vooral het op een coating van perovskiet materiaal op gewoon glas. Hiermee kan bijvoorbeeld een gewoon gebouw al zonnestroom gaan opwekken. Ze verwachten dit in 2017 op de markt te kunnen brengen.

Hogere verwachtingen hebben ze van de combinatie van perovskiet en conventionele silicium kristallijnen zonnecellen. “Gebaseerd op onze vooruitgang met partners verwachten we de prototype zonnepanelen op 2015 op de markt te kunnen brengen”, aldus Case.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!