Petten op zonne-energie houden hoofden arbeiders Dubai koel

AMSTERDAM – Een pet met zonnecellen erin is de laatste uitvinding om het hoofd koel te houden van vooral buitenlandse werknemers in de oliestaat Dubai.

Een pet met zonnecellen en een waaier in DubaiVooral bouwvakkers die uit landen zoals India en Pakistan komen hebben overdag moeite met de extreme hitte. In Dubai wordt het regelmatig warmer dan 40 graden in de zomer.

Een waaier in een pet moet de arbeiders zien af te koelen. 2 kleine zonnecellen voorzien de waaier van energie. Ook het uitdelen van kleine paraplu’s die op het hoofd kunnen worden gezet is onderdeel van het plan.

“Ik denk dat de hitte nog steeds de grootste uitdaging is”, verklaart Khalid Muhsin al Aamry, topman bij het afvalbedrijf van Dubai, tegenover de Wall Street Journal.

Klachten over de pet

Toch zijn er ook nog veel klachten over de petten. Volgens sommigen helpen ze helemaal niet om de arbeiders te ontzien. Al Aamry benadrukt dat hij hard werkt om tegemoet te komen aan de klachten.

De Indiase loonwerkers komen de laatste tijd veel in het nieuws in Dubai en andere oliestaten door de slechte omstandigheden waarin ze moeten werken. Ze verdienen bijvoorbeeld vaak een fractie van het loon dat lokale arbeiders verdienen.

Gerelateerde artikelen 

7 gedachten over “Petten op zonne-energie houden hoofden arbeiders Dubai koel

 • 17 oktober 2018 om 02:51
  Permalink

  濃郁色彩結合滑順飾底膏,讓雙唇感到舒適水潤長達8小時。

 • 19 oktober 2018 om 00:21
  Permalink

  JILL STUART 吉麗絲朵 【限定系列】毛孔無瑕凝凍(沁夏薄荷) PORE SOLID ESSENCE的商品介紹 JILL STUART 吉麗絲朵,限定系列,毛孔無瑕凝凍(沁夏薄荷) PORE SOLID ESSENCE

 • 19 oktober 2018 om 00:48
  Permalink

  倩碧温和洁肤水2号(倩碧2号水),在有效并温和清理皮层的同时,保持肌肤水油平衡,令肌肤不干燥;同时提升皮肤光亮度,光滑度和柔软度,倩碧2号水改善所有肌肤问题!

 • 5 november 2018 om 23:18
  Permalink

  RALPH ELLIS AT THE CARDIFF CITY STADIUM: There’s chalk and cheese, night and day – and then there’s Neil Warnock. Charming and caring in one moment, but different man on the touchline. Neil Warnock can be both Jekyll and Hyde at times… but that quiet fire that burns inside him has fuelled Cardiff City’s Premier League promotion

 • 19 november 2018 om 10:11
  Permalink

  Liverpool manager Jurgen Klopp has praised defender Virgil van Dijk’s composed display during Sunday’s 2-0 Premier League victory over his former club Southampton Jurgen Klopp praises composure of Virgil van Dijk after Liverpool’s £75m defender faces boo boys in win at old club Southampton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!