Pilot om elektrische auto’s goedkoper en efficiënter op te laden

Energieleverancier Qurrent is samen met een aantal klanten een proef gestart om elektrische auto’s slimmer en goedkoper te laden. De auto’s uit de proef gaan automatisch laden als de prijzen laag zijn.

Het tarief wisselt op basis van vraag en aanbod. Op deze manier kan een voordeel oplopend tot  150 euro worden behaald. Bij een succesvolle pilot wordt ‘slim laden’ beschikbaar gemaakt voor alle klanten van Qurrent.

Via de Slim Laden App kunnen gebruikers zelf aangeven of ze de auto snel willen laden, of wellicht meer tijd hebben en zo goedkoper kunnen laden. De pilot is bedoeld om te zien hoe snel voordeel behaald kan worden en om het ‘laadgedrag’ van gebruikers te analyseren. Uit berekeningen blijkt dat een voordeel van 150 euro per gebruiker per jaar behaald kan worden. Als het systeem in de praktijk werkt, zal het aan alle klanten beschikbaar gesteld worden.

De pilot duurt een jaar. Qurrent werkt voor de proef samen met Alfen voor de laadinfrastructuur en IHomer voor de softwarematige sturing. Deelnemers hebben verschillende elektrische auto’s zoals de Mitsubishi Outlander, Opel Ampera E, Tesla Model S, Volkswagen Passat GTE en Renault Zoë. (foto: ElaadNL)

 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!