Deze drijvende vakantiewoning is voor een groot deel zelfvoorzienend

UTRECHT – Voor de mensen die ook op vakantie de CO2-voetafdruk zo klein mogelijk willen houden zijn er deze drijvende vakantiehuisjes die een groot deel van het jaar zelfvoorzienend zijn.

Met 31 vierkante meter aan zonnepanelen, een afvalwaterbehandelingssysteem, een mini-waterzuiveringsinstallatie is de duurste versie van de Floatwing zelfvoorzienend in 6 maanden van het jaar, tussen april en september.

De zonnepanelen kunnen voor 80 procent in het verwachte stroomverbruik voorzien. Met wat extra brandstof en een zak pellets kan een jaar worden overbrugd zonder hulp.

Floatwing,
©: Friday

Naast de groene energie wordt de woning gemaakt van materialen die een lage impact hebben op het milieu. Bijna alle materialen zijn te recyclen.

De boot is ontworpen door het Portugese ontwerpbureau Friday. Met 2 kleine motoren kan de boot een maximumsnelheid bereiken van 5,6 kilometer per uur. Zo kan op elke idyllische plek het anker worden uitgeworpen.

Duurzaamheid is belangrijk als het gaat om de woonboot, maar luxe is net zo belangrijk. De benedenverdieping is uitgerust met een keuken, een ‘wijnkelder’ en op de bovenverdieping is een barbecue.

Floatwing,
©: Friday
Floatwing,
©: Friday
Floatwing,
©: Friday

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!