Provincie Noord-Holland organiseert hackathon ‘Hack the Road’

De provincie Noord-Holland organiseert van 14 tot 16 september de hackathon ‘Hack the Road’ op het circuit van Zandvoort. Tijdens de hackathon krijgen verschillende teams 48 uur de tijd om een systeem te bouwen waarmee op de provinciale wegen verkeersinformatie overgebracht kan worden naar ‘slimme’ zelfrijdende auto’s.

Het winnende team krijgt een reis naar Californië om daar zijn prototype te presenteren aan geïnteresseerde overheden, bedrijven en universiteiten. De provincie Noord-Holland wil de ‘slimme’ zelfrijdende auto zo goed mogelijk faciliteren.

De wegen zijn op dit moment nog niet klaar voor de slimme, zelfrijdende auto. De deelnemers aan ‘Hack the Road’ moeten hier verandering in brengen. Voor het maken van hun prototype krijgen deelnemers toegang tot nieuwe technologieën zoals: Artificial Intelligence (AI), Internet of Things (IoT) en Augmented Reality (AR).

De laatste dag van de hackathon, 16 september, pitchen de teams hun prototype aan een deskundige jury. Voor de top 3 is er onder andere een prijzenpot ter waarde van 20.000 euro beschikbaar. (foto: Wikimedia)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!