Ruim 600.000 euro voor aanjagen biobased economy in Friesland

Voor het 3-jarige project ‘Circulaire kennisontwikkeling – Noordelijke innovatiemotoren voor Circulaire Economie’ ontvangt Vereniging Circulair Friesland een bijdrage van 606.500 euro van de provincie Friesland.

In het project gaan bedrijven samen met de overheid en kennisinstellingen aan de slag met beproefde en nieuwe methoden om tot circulaire innovaties te komen. Zo ondersteunt de vereniging 60 tot 90 vraagstukken van bedrijven en organisaties uit Friesland. Ook komen er 60 innovatieve samenwerkingsprojecten en organiseert de vereniging het Noordelijke Congres Circulaire Economie op 5 oktober aanstaande. Dit kennisuitwisselingsproject moet resulteren in nieuwe bedrijvigheid en werkgelegenheid.

Circulaire economie is een economie waarin kringlopen gesloten worden. Er bestaat geen afval, producten en materialen worden hergebruikt. In Friesland ontwikkelen bedrijven, het onderwijs en de overheid nieuwe producten, processen en diensten. Zo werken ze samen toe naar een circulaire economie. Ook zorgt dit voor meer bedrijvigheid en meer werkgelegenheid. Voorlopers hebben zich verenigd in de Vereniging Circulair Friesland.

In totaal is bijna 2,5 miljoen euro beschikbaar voor dit project. Naast de bijdrage van de provincie Friesland heeft het project ook financiële steun vanuit Europa en de provincies Groningen en Drenthe.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!