Shell gaat helpen drijvende windparken te ontwikkelen

UTRECHT – Olieconcern Shell gaat als technologische partner helpen het Amerikaanse bedrijf Principle Power helpen drijvende windmolens te bouwen.

Dit meldt Principle Power. Gisteren werd al bekendgemaakt dat de techniek van Principle Power, WindFloat, gebruikt gaat worden voor een drijvend windpark van 3 tot 4 windmolens voor de kust van Portugal.

Met Shell als partner kan Principle Power een beroep doen op de kennis en technologie in drijvende offshore olie- en gasplatformen van Shell wereldwijd. Volgens João Metelo, directeur van Principle Power, levert Shell een ongekend hoeveelheid kennis die cruciaal is in het realiseren van de WindFloat.

Drijvende windturbine, Drijvende Windmolens, Principle Power,
©: Principle Power

Financieel voordeel

De technologie van Principle Power is één van de technologieën die gebruikt gaat worden voor drijvende windmolens. Ook het Franse Ideol en het Noorse Statoil ontwikkelen hun eigen technologie om windturbines te laten drijven.

De constructies van Principle Power kunnen al op het land worden geassembleerd waardoor het bedrijf denkt een financieel voordeel te hebben.

De afgelopen 4 jaar werd een proef gehouden met een drijvende windmolens voor de kust van Portugal. De windmolen, met een vermogen van 2 megawatt, werd 400 kilometer langs de Portugese kust gesleept.

 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!