Shell introduceert waterfles van gerecycled plastic

Shell heeft een herbruikbare waterfles ontwikkeld. De buitenkant van deze fles is gemaakt van gerecycled plastic. Bij aankoop van elke fles worden 3 belangrijke zaken gesteund: minder afval, minder plastic en minder armoede.

De ambitie is om samen met The Plastic Bank 1 miljoen kilogram plastic afval op te ruimen in Haïti. Samen met The Plastic Bank wordt er per verkochte waterfles tot 2 kilogram aan plastic afval opgeruimd in Haïti, wat niet meer in de oceaan terecht kan komen. De consument gebruikt minder wegwerpplastic door (her)gebruik van de fles. The Plastic Bank zorgt voor werkgelegenheid in arme gebieden, want het verzamelde plastic kan ingewisseld worden tegen cash of grondstoffen en wordt zo voor mensen in armoede een bron van inkomsten. De ambitie van de samenwerking is om uiteindelijk 1 miljoen kilogram aan plastic afval op te ruimen in 2017.

De waterfles is speciaal ontworpen voor gebruik in de auto en past in iedere bekerhouder. De fles is met één hand te openen dankzij de slimme kliksluiting. Hierdoor wordt drinken zonder te morsen gemakkelijker en zwerven er geen losse dopjes in de auto. De fles is gemakkelijk te vullen en te reinigen door de handige, wijde vulopening. De fles houdt warme drankjes (red. tot 70 graden Celsius) langer warm en water of andere dranken langer koud, door de geïsoleerde wand.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!