Siemens en Huawei sluiten zich aan bij Dutch Windwheel

UTRECHT – Siemens en Huawei hebben zich aangesloten bij het Dutch Windwheel, het plan om in de Rotterdamse haven een enorme windturbine/toeristische attractie te bouwen.

Eerder sloten zich al onder andere BAM, Deltares, Dura Vermeer en Eneco aan bij het project dat streeft naar de realisatie van het enorme gebouw.

Het Dutch Windwheel, dat maar liefst 174 meter hoog moet worden, is een plan van een drietal Rotterdamse bedrijven om een enorme turbine te bouwen in de haven die zonder bewegende onderdelen stroom produceert.

Science-fictionfilm

Het lijkt eigenlijk op een reuzenrad uit een science-fictionfilm en moet ook dienen als toeristische attractie. In wilde plannen denken de initiatiefnemers 1 miljoen nieuwsgierigen per jaar te kunnen aantrekken.

Vooralsnog kijken de partijen vooral nog naar het ontwikkelen van innovaties die in de Dutch Windwheel zouden kunnen komen.

Het gaat daarbij om innovaties op het gebied van water, energie, technologie en bouwtechniek. Zo zullen de mogelijkheden worden onderzocht voor ontwikkeling van de lokale energieopwekking, het watersysteem, de ontwikkeling van smart grid en het materiaalgebruik.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!