Solar team TU Delft doet met Nuna 8 goede zaken in klassement World Solar Challenge

UTRECHT – De studenten van de TU Delft hebben met hun zonneauto Nuna 8 goede zaken gedaan in het klassement. Er werd op de 18e plek gestart, maar in de etappe met start in Darwin eindigde de auto op de 3e plek.  

Solar Team Twente, dat in dezelfde klasse meedoet als de studenten van de TU Delft, eindigde achter de Nuna 8 op de 4e plek.

In de Challenger-klasse staat nu het team van het Amerikaanse Michigan bovenaan. Daaronder het Japanse team van de universiteit van Tokai, traditioneel de rivalen van het team van de TU Delft.

Het Solar Team uit Eindhoven, rijdend in de Cruiser-klasse voor luxere auto’s, startte op pole positie door een goede kwalificatie op zaterdag, maar had zondag technische problemen en stond bijna een half uur lang langs de weg.

Uiteindelijk werd als tweede gefinisht achter het Japanse team van Kogakuin University. Het euvel was ’s avonds in Australië nog niet gevonden en het team hoopt dat de auto maandag alsnog feilloos van start kan gaan.

Stand in Challenger-klasse

Plek Auto Team Land
1 Aurum University of Michigan Solar Car (VS)
2 Tokai Challender Tokai University (Japan)
3 Red One Solar Team Twente (NL)
4 Nuna8 Nuon Solar Team (NL)

De etappe werd gekleurd door de bermbranden die kenmerkend zijn voor Australië. Het Nuon Solar Team haalt aan dat dit ook effect heeft op de auto’s zelf. Zo kan een zonnepaneel minder energie opnemen en moet de coureur goed op de racesnelheid passen om te voorkomen dat de accu te snel leeg raakt. Het team van Eindhoven zette de bermbranden op de foto.

Lees meer over het officieuze kampioenschap zonneauto’s in het dossier 

World Solar Challenge,
©: Solar Team Eindhoven

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!