Solar Team Twente ook in 2017 bij wereldkampioenschap zonneauto’s

UTRECHT – Ook in 2017 doet de zonneauto van de universiteit van Twente mee in Australië met de World Solar Challenge, het officieuze wereldkampioenschap voor zonneauto’s.

Aan de World Solar Challenge doen tientallen internationale teams mee, maar alleen het team uit Twente kon de eveneens Nederlandse auto van de TU Delft het lastig maken. Uiteindelijk eindigde Solar Team Twente op de tweede plaats.

Desondanks was het niet meteen zeker dat de auto bij de volgende editie in 2017 ook mee zou doen.

Beslissing

Het College van Bestuur van de Universiteit Twente stond positief tegenover een nieuwe deelname en wilde ook financieel steunen, maar de beslissing moest worden genomen door een stichting met afgevaardigden van de sponsors.

“We zijn erg blij. Het zou ontzettend zonde zijn geweest om niets te doen met de opgebouwde kennis en de ervaring van meer dan tien jaar Solar Team Twente”, aldus teamleider Irene van den Hof.

Ook de rest van de teamleden is gelukkig met de beslissing. “Er zijn altijd verbeteringen door te voeren, dus de volgende auto kan nog sneller worden”, aldus technisch manager Robin Haandrikman. “De teamleden stellen aanbevelingen op voor een nieuwe zonneauto, waardoor er weer nieuwe stappen kunnen worden gezet bij de volgende editie.”

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!