Solar Team Twente zet zonneauto te koop

AMSTERDAM – Het Solar Team Twente heeft de zonneauto waarmee het team in 2011 aan de World Solar Challenge meedeed te koop gezet.

Met het geld dat wordt opgehaald willen de studenten een nieuwe auto kopen. Op Marktplaats is inmiddels 150 euro geboden.

De auto heeft 4 jaar in de werkplaats van het Solar Team gestaan. Op 9 mei wordt er voor het laatst mee gereden door het team tijdens de Formule E in Monaco. Daarna wordt de auto, 21Connect geheten, overhandigd aan de nieuwe eigenaar.

Uniek in zijn soort

“Er is lang en hard gewerkt aan de auto; alle onderdelen zijn zelf ontworpen en met de hand geassembleerd. Er is slechts één model van deze auto ter wereld en daarom uniek in zijn soort!”, aldus het team.

Tijdens de World Solar Challenge in Australië werd 4.000 kilometer afgelegd met de auto. Uiteindelijk werd het team vijfde.

De 21Connect bestaat voor het grootste deel uit carbon en weegt daarom maar 180 kilo. Er liggen voor 6 vierkante meter aan zonnecellen op de auto met een efficiëntie van 20 procent. De auto heeft een maximumsnelheid van 140 kilometer per uur.

Mogelijk wordt er nog een kijkdag georganiseerd als er genoeg belangstelling is.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!