Spaans eiland gaat volledig duurzaam

AMSTERDAM – Het Spaanse eiland El Hierro is van plan om de energievoorziening volledig te verduurzamen met een klein windpark en een waterkrachtcentrale.

Windmolens in het havengebied bij IJmuidenKomende zomer komt de centrale online op het eiland, het kleinste eiland van de Canarische Eilanden.

“Het project zal energie gefaseerd in het energienet introduceren”, legt een woordvoerster van het project uit tegenover persbureau AFP. “Tegen het einde van dit jaar zijn we naar verwachting 100 procent duurzaam.”

Terugverdienen over 20 jaar

Het windpark en de waterkrachtcentrale hebben beide een vermogen van 11,5 megawatt, fors meer dan de 8 megawatt die op piekmomenten voor het eiland nodig is.

De installatie kost 80 miljoen euro om te bouwen, maar de overheid hoopt dat bedrag terug te verdienen over een tijd van 20 jaar door de goedkopere hernieuwbare stroom.

Met het project wordt bespaard op het verbruik van 6.000 ton diesel. Ongeveer 18.700 ton minder CO2 zal worden uitgestoten.

Copyright foto: Nuon

9 gedachten over “Spaans eiland gaat volledig duurzaam

 • 15 oktober 2018 om 06:09
  Permalink

  【美食】每一口都帶勁!推薦台東道地越南菜:錦鸞越南美食 @ 潮流、美妝、消費 創造個人化風格的女性社群 PIXstyleMe 【美食】每一口都帶勁!推薦台東道地越南菜:錦鸞越南美食

 • 17 oktober 2018 om 22:03
  Permalink

  倩碧Happy香水,含柑橘花香調,香味清新持久、令女性散發迷人魅力。

 • 18 oktober 2018 om 02:39
  Permalink

  國際美業評審總會International Beauty Professionals Validation Association 國際美業評審總會International Beauty Professionals Validation Association

 • 22 oktober 2018 om 19:07
  Permalink

  Dysport是A型肉毒桿菌素,為英國一所受嚴格監管的藥廠內透過高科技純化程序提煉的蛋白質。 Dysport更獲美國食品及藥物管理局FDA核准用於美容用途,肯定其效果及安全性。其能有效阻隔神經訊息傳達,令肌肉不受神經控制,減退因肌肉而過度收縮引致的面部動態性皺紋及放鬆過度活躍的肌肉,以達到瘦面、瘦小腿效果;亦能抑制汗腺掛汗的神經系統,有效減少汗水分泌,達到止汗​​及減少異味。Dysport 瘦面 溶脂 Dysport注射到咬肌內,抑制神經肌接頭處乙酰膽鹼遞質的傳遞,使咬肌張力變小而達到瘦臉效果。

 • 26 oktober 2018 om 01:46
  Permalink

  » 讓頭髮充滿微微果香|ASIENCE 滋養紓壓護理(果香)洗髮露及護髮素 » Szesiblog » 讓頭髮充滿微微果香|ASIENCE 滋養紓壓護理(果香)洗髮露及護髮素 » Szesiblog

 • 24 november 2018 om 21:11
  Permalink

  West Brom defender Jonas Olsson wants to see who will replace head coach Roy Hodgson at the Hawthorns before deciding on his future. Olsson holding fire on future until he finds out Hodgson’s replacement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!