Speciale tegels slaan energie marathonlopers Parijs op

AMSTERDAM – De organisatie van de marathon van Parijs wilde niet dat 40.000 hardlopers hun energie verspillen en zette daarom PaveGentegels in.

Een tegel die energie opwekt door erop te stappenDe flexibele tegels zijn gemaakt van oude vrachtwagenbanden en beslaan tijdens de marathon zo’n 25 meter van de route. Elke voetstap op een tegel levert zo’n 8 watt op. Dit wordt vervolgens weer gebruikt voor de elektronische borden langs de route.  

Schneider Electric SA, de sponsor van de marathon, hoopt dat het evenement in de toekomst meer energie oplevert dan verbruikt. Dat laat het bedrijf weten aan Bloomberg. 

Een woordvoerder van het bedrijf: “Stel je voor dat je in de toekomst met rennen of wandelen naar je werk kunt bijdragen aan de stroom die jouw straten voorziet van licht.” Schneider Electric SA maakt 10.000 euro over aan een goed doel als er 7 kilowattuur aan stroom wordt opgehaald tijdens het evenement.  

Gerelateerde artikelen 

Eén gedachte over “Speciale tegels slaan energie marathonlopers Parijs op

  • 15 oktober 2018 om 10:24
    Permalink

    破產前 (即頒布破產前) 案件分析 : 向您講解各項會受破產影響的問題 (新借貸款、物業、保險單、銀行戶口、退休金、工作、家庭等)。並分析您現在所有債項詳情及現時被追收欠債情況,並提供適當對策。 入紙申請 : 可即日宣誓申請文件並入紙法院排期破產耹訊。 追債問題 : 即時通知債權人破產呈請,停止追數滋擾。 戶口凍結 : 申請解凍銀行戶口,取回被凍結的薪金。 初步訊問表 : 當中部份問題,難以回答,而胡亂作答,會引至被檢控。我們會協助回答訊問表內各方面的問題。 收支申報 : 懂得申報支出就可保留全部或大部份收入來生活。我們會協助你爭取最多生活支出,滿足你的需要

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!