Speciale verf op auto Mercedes wekt wind- en zonnestroom op

AMSTERDAM – Mercedes heeft een conceptauto ontwikkeld die door een speciale verf wind- en zonnestroom opwekt.

 ©: Daimler
©: Daimler

De auto, die ook op waterstof rijdt, heeft een zogenaamde laag ‘multi-voltaic silver’ verf. De Vision G-Code SUV heeft 2 motoren, een conventionele elektrische motor en een motor op waterstof.

De auto is al geshowd bij de opening van een Mercedes-locatie in Peking.

De elektrische motor drijft de achterwielen en wordt ook opgeladen door kinetische generatoren in de remmen en schokbrekers. De waterstofmotor is er voor de voorwielen.

Geavanceerde verf

De zonnestroom wordt opgewekt dankzij het zonlicht dat valt op de geavanceerde verf, maar deze wekt ook windstroom op door de wrijving van de wind langs de auto. Dit gebeurt alleen wanneer de auto niet rijdt vreemd genoeg.

Dit betekent dus dat wanneer wordt geremd voor een rood licht de remmen en de schokdempers de batterijen voor de achterwielen opladen en wanneer eenmaal is gestopt, de windstroom in de waterstofmotor gaat. Tijdens dit hele proces wordt er ook nog zonnestroom opgewekt.

 ©: Daimler
©: Daimler

De hele auto is eigenlijk gebouwd om energie steeds te hergebruiken. De waterstofmotor creëert water als bijproduct, maar dit kan weer gebruikt worden om nieuwe waterstof te maken.

Mercedes zegt dat de speciale verf van de auto een hoge efficiëntie heeft, maar hoeveel wind- en zonnestroom er werkelijk kan worden opgewekt is onduidelijk.

Hoewel er een conceptversie is gebouwd, is het ontzettend onwaarschijnlijk dat de auto op de markt komt, maar het laat zien hoe ver techneuten praktisch kunnen komen.

 ©: Daimler
©: Daimler

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!