Startup Eternal Sun levert testlaboratorium voor zonnepanelen aan ECN

UTRECHT – De Nederlandse hightechstartup Eternal Sun heeft speciale apparatuur geleverd aan Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) om zonnepanelen te testen.

Met de apparatuur kan ECN volgens de laatste standaarden in de zonnesector zonnepanelen onderzoeken op fouten en zwaktes. De apparaten van Eternal Sun kunnen de zonnepanelen testen op hot-spots.  

“Het ontwerpen van de apparatuur voor de hot-spot test volgens de laatste certificering specificaties was een uitdaging omdat het één van de moeilijkste testen is om uit te voeren”, aldus Stefan Roest, financieel directeur van Eternal Sun.

Eternal Sun maakt internationaal furore met de speciale apparatuur om zonnepanelen te testen. Zo hebben ze een zonnesimulator nagebootst die zonlicht tot 98 procent nauwkeurig kan nabootsen. Voor het testen van zonnepanelen is dit ideaal, maar ook voor proeven met verf en plastic.

Eind vorig jaar wist de startup, die voortkomt uit de TU Delft, een investering binnen te halen van 2 miljoen euro van de Belgische investeringsmaatschappij Vermec.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!