Stedin slaat groene energie op als aardgas

AMSTERDAM – Netwerkbeheerder Stedin gaat een Rotterdamse proef beginnen om groene energie die over is om te zetten in aardgas.

Een gaspit dat brandtDe komende 5 jaar kunnen de bewoners van een appartementencomplex in Rozenburg gebruik maken van aardgas dat is gefabriceerd met groene energie.

De proef werkt verder op een eerder succesvol project op Ameland. Aardgas werd met waterstof vermogend en werd gebruikt in de cv-ketel en het fornuis. Nu gaat Stedin verder en wordt met een mengeling van waterstof en CO2 aardgas geproduceerd.

Complete duurzame energievoorziening

Door overtollige groene energie te gebruiken lost het project een groot probleem op voor een complete duurzame energievoorziening. Stroom uit windmolens en zonnepanelen is erg variabel en op sommige momenten wordt er te veel geproduceerd dan nodig.

Het Duitse net kampt veel met dit soort piekmomenten en onlangs kreeg ook België op bepaalde momenten te veel stroom uit zonnepanelen.

Stedin claimt dat dit de eerste keer is dat een dergelijk onderzoek in Nederland wordt uitgevoerd op deze schaal. 

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: Janne Hellsten

7 gedachten over “Stedin slaat groene energie op als aardgas

 • 15 oktober 2018 om 19:42
  Permalink

  即日取款,還款期長達36期。自主財務,輕鬆還款無壓力。集誠是你可靠的財務策劃師! 貸款額高達30萬. 多元化的低息網上貸款服務. 10分鐘極速批核. 只需簡單文件. 還款期長達36期. 你可靠的財務策劃師. 服務: 私人貸款, 業主貸款, 公務員貸款, 樓宇按揭, 升學貸款, 現金周轉, 清還咭數.

 • 17 oktober 2018 om 10:06
  Permalink

  隆乳的疤痕、腋下、乳下溝、乳暈周圍、乳暈乳頭、內視鏡、合併症、再次手術等一些相關、似是而非或有爭議的事項的披露與討論。

 • 18 oktober 2018 om 01:46
  Permalink

  淨痘效果可媲美領導級處方外用藥。

 • 20 oktober 2018 om 08:16
  Permalink

  Tony & Tina 【色彩能量唇彩系列】色彩能量香氛唇蜜 herbal aroma lipgloss的商品介紹 Tony & Tina,色彩能量唇彩系列,色彩能量香氛唇蜜 herbal aroma lipgloss

 • 7 november 2018 om 13:29
  Permalink

  Benjamin Mendy believes he has joined one of the most exciting football projects in Europe at Manchester City and is targeting at least two or three titles during his time at the club. Benjamin Mendy targets ‘two or three titles’ at Manchester City and predicts World Cup 2018 triumph with France

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!