Strukton, Ballast Nedam, Facilicom en Albron ontwikkelen ‘the Green House’

Strukton, Ballast Nedam, Facilicom en Albron gaan gezamenlijk de ontwikkeling, bouw en exploitatie van het circulair horeca- en ontmoetingspaviljoen ‘the Green House’ in stationsgebied Utrecht verzorgen.

Het paviljoen wordt 15 jaar lang een bron van inspiratie voor een nieuwe circulaire economie en biedt een bijzondere beleving middels horeca-, werk- en vergaderaccommodatie en duurzame innovaties. Zo vormt het paviljoen een directe meerwaarde voor de omgeving. Het paviljoen wil een breed publiek bereiken en inspireren en zo bijdragen aan een brede maatschappelijke betrokkenheid ten aanzien van circulair denken en handelen.

Vanaf september verrijst in 3 maanden tijd een herbruikbaar paviljoen. Voorjaar 2018 opent ‘the Green House’ zijn deuren al. Deze snelle bouw is mogelijk, omdat enerzijds volledig remontabel wordt gebouwd en gebruikgemaakt van geprefabriceerde elementen en anderzijds ook zoveel mogelijk wordt hergebruikt (de gevelplaten komen bijvoorbeeld uit de oude Knoopkazerne die naast ‘the Green House’ staat). Na 15 jaar kan het paviljoen ergens anders geplaatst worden en de vrijgekomen grond op een andere manier gebruikt. Zo zijn de grond en het gebouw toekomstbestendig.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!