Studenten Eindhoven ontwerpen gezinsauto op zonne-energie

AMSTERDAM – Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven gaan een gezinsauto op zonne-energie maken. Ze zijn ervan overtuigd dat het voertuig op die manier makkelijk 800 kilometer kan rijden.

Elektrische auto op zonne-energieDe auto moet binnen een jaar klaar zijn om mee te doen aan de World Solar Challenge in oktober volgend jaar.

Zelfs na 800 kilometer zou de auto niet aan het stopcontact hoeven. De zonnepanelen laden de accu van de auto gewoon op.

“Dit kan nu al, met de nu beschikbare technologie”, vertelt teamlid Roy Cobbenhagen. “En dat willen we de wereld laten zien. Maar je moet de auto er wel op ontwerpen. Precies dat gaan wij doen – zonder concessies te doen aan comfort en veiligheid.”

Extreem licht

De auto wordt extreem licht, ongeveer 340 kilo en ligt laag bij de grond om een lage luchtweerstand te krijgen. Het voertuig gaat verder anticiperen op de weeromstandigheden en de weg die nog moet worden afgelegd.

“Als bijvoorbeeld uit de routeplanner blijkt dat de weg verderop heuvelaf gaat, anticipeert de auto daarop. Als uit online weerinformatie blijkt dat het verderop zonnig is, past de auto zich daarop aan.”

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: TU Eindhoven

6 gedachten over “Studenten Eindhoven ontwerpen gezinsauto op zonne-energie

 • 16 oktober 2018 om 18:06
  Permalink

  【大腿抽脂】腿部抽脂, 抽脂大腿- 林敬鈞醫師觀點 抽脂大腿 腿部抽脂 大腿抽脂 林敬鈞醫師隆乳 抽脂 專業整形

 • 19 oktober 2018 om 00:49
  Permalink

  深入滲透的舒適滋潤能改善乾性肌膚,無油配方。

 • 21 oktober 2018 om 19:58
  Permalink

  IELLIOS是由歐盟資助倫敦大學細胞重建研究所研究. 採用諾貝爾生理醫學獎科技 , 透過”納米能量電流” 以最親膚與迅速導入的方式 , 利用電腦化系統去令皮膚再生 , 令皮膚組織在無創傷的情況下自然更新及收緊 . 這治療是無創無痛的 . 完成治療後亦沒有傷口 . 我們是香港第一引入IELLIOS的機構 , 醫生會根據客人不同情況去為你設計不同的組合 .在外國IELLIOS受到很多荷里活明星, 歌手以至政客的追棒 , Madonna的facialist kate somer -field就常用IELLIOS為她護理肌膚 , 令52歲的她肌膚輪廓均保持於30歲的狀態. IELLIOS的訊號技術,採用心臟起博起原理,活躍無法正常運作的心臟細胞。訊號技術可活化及修復愛損皮膚,透過傳送訊號,激活靜止的細胞。IELLIOS的訊號技術給予細胞指令,引發細胞再次生長,令肌膚重回年輕。

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!