Tesla-concurrent Faraday onthult futuristische elektrische supercar met 1000 pk

UTRECHT – Het Chinese Faraday Future, dat in de Verenigde Staten elektrische auto’s wil gaan maken, heeft tijdens de CES in Las Vegas een futuritische supercar onthuld met maar liefst 1.000 pk.

In alles probeert Faraday Future zich als concurrent te presenteren van Tesla. Faraday gaat niet ver van de productielocatie van Tesla een fabriek bouwen. Ook presenteert Faraday zich meer als techbedrijf dan als autofabrikant.

De FF-O1 doet denken aan de batmobile. De conceptauto zit vol met futuristische kenmerken zoals een smartphone in het stuur, een bestuurszit die aandoet als cockpit en de vormen die bij een supercar horen.

Platform

Het is allemaal over de top, maar wat Faraday echt wil laten ziet is de Variable Platform Architecture (VPA). Deze techniek laat toe verschillende voertuigtypes te plaatsen op hetzelfde frame zonder veel te hoeven aan te passen.

Zo kan met het frame van de supercar vrij gemakkelijk een saaiere en vooral meer betaalbare auto worden gemaakt. De batterijen van het platform worden niet als 1 blok geplaatst, maar als verschillende kleine cellen die kunnen worden opgewaardeerd als het nodig is.

Faraday Future
©: Faraday Future
Faraday Future
©: Faraday Future

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!