TOBLOCKCHAIN geselecteerd voor ‘Blockchain Energie Rotterdam’

TOBLOCKCHAIN, de Nederlandse blockchain-innovator, is geselecteerd voor de ontwikkeling van een prototype blockchaintoepassing voor de peer-to-peer energiehandel in de regio Rotterdam.

Ook zal de toepassing het identificeren en certificeren van energie-opwekkers, het afhandelen van bilaterale transacties en de balancering van het netwerk verzorgen. TOBLOCKCHAIN werkt hiervoor nauw samen met BlockLab, het blockchain fieldlab in Rotterdam. TOBLOCKCHAIN wordt ondersteund door The Green Village van de TU Delft en Energie- en technologiebedrijf ENGIE.

Het project maakt deel uit van fase 2 van het Small Business Innovation Research (SBIR) programma ‘Blockchain Energie Rotterdam’ waarin oplossingen voor de energiemarkt worden ontwikkeld. Een commissie bestaande uit wetenschappers, energie-netbeheer en blockchainexperts selecteerde uit 20 innovatievoorstellen het voorstel van TOBLOCKCHAIN als 1 van de 4 winnaars die financiering ontvangen voor de prototypefase. In een volgende ronde (voorjaar 2018) krijgen ten minste 2 daarvan ook steun voor de eerste praktijktoepassingen.

In de nieuwe markt voor herbruikbare energie zijn bedrijven en consumenten niet langer alleen gebruikers van energie. Ze produceren ook energie, bijvoorbeeld via zonnepanelen. TOBLOCKCHAIN heeft het PowerToShare blockchainplatform ontwikkeld waarmee bedrijven en particulieren toegang krijgen tot deze nieuwe energiemarkt via verschillende slimme toepassingen. Deze toepassingen maken onder andere peer-to-peerdiensten mogelijk als het onderling delen, verhandelen en doneren van energie. Blockchaintechnologie zorgt dat alle huidige en toekomstige marktmodellen op een veilige en kostenefficiënte wijze worden gerealiseerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!