Universiteit Twente lanceert energieplatform ARISE

De Universiteit Twente heeft met een interactief symposium in het DesignLab het duurzaamheids- en energienetwerk Advanced Research on Innovations in Sustainability and Energy (ARISE) gelanceerd.

ARISE is een Twents getint kennisplatform voor de ontwikkeling van innovaties voor energie-efficiënte slimme steden. Het onderzoek binnen ARISE moet leiden tot de optimale integratie van duurzame, energie-efficiënte oplossingen in productontwikkeling, gebouwen en lokale infrastructuur.

ARISE is in het leven geroepen door een team van UT-onderzoekers van de faculteit Engineering Technology (ET) en het programma Science Based Engineering (SBE) van de UT. Inmiddels zijn ook andere faculteiten, het DesignLab en externe organisaties aangehaakt. Het team werkt samen met instellingen en bedrijven uit Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Samen met die partners wordt gefocust op de vertaling van fundamentele, wetenschappelijke uitkomsten naar toepassingen in de maatschappij.

Wetenschappers van de Universiteit Twente, studenten, bedrijven, Kennispark Twente en Oost NV brainstormden tijdens het symposium over de thema’s duurzame energie en circulaire economie.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!