Universiteit Twente: Zonneauto moet winnen of stekker gaat eruit

AMSTERDAM – De Universiteit Twente (UT) heeft de studenten van het Solar Team een ultimatum gesteld. Of er wordt volgend jaar gewonnen of de school trekt zich terug uit het project.

De solar auto van universiteit Twente
©: Gijs Versteeg

Hier staat tegenover dat de universiteit, in samenwerking met Hogeschool Saxion, extra gaat investeren in het project, zo meldt het instituut.

Om de ambitie van een nummer 1 plaats in 2015 waar te maken wordt een nieuw team gevormd. De insteek is om meer sponsordeals binnen te krijgen en te zorgen voor meer publiciteit.

Om het jaar wordt in Australië de World Solar Challenge gehouden tussen verschillende universiteiten uit allerlei delen van de wereld.

Derde plek

Nederlandse teams waren de laatste keer, in 2013, erg succesvol in de competitie. TU Eindhoven won in de cruiser-klasse, voor gezinsauto’s. TU Delft behaalde de eerste plaats in de challenger-klasse, waar het alleen om snelheid gaat.

De studenten uit Twente behaalden een derde plek. “Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg. We gaan nu echt voor de eerste plaats”, aldus de bestuursvoorzitters van UT en Saxion.

5 gedachten over “Universiteit Twente: Zonneauto moet winnen of stekker gaat eruit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!