Vandebron introduceert nieuwe diensten voor elektrisch rijden

Energieleverancier Vandebron zet een volgende stap in zijn ambitie de energietransitie te versnellen en lanceert diensten voor elektrisch rijden. Zo is er de Vandebron laadpas waarmee elektrische rijders toegang hebben tot alle openbare laadpunten in Nederland.

Een gloednieuwe app toont verder de beschikbare laadpalen en biedt inzicht in de (veelal) ondoorzichtige laadtarieven. Via de app is het mogelijk om direct te betalen voor laden en parkeren. De nieuwe diensten luiden tevens het startschot in voor een slim laden-pilot. Vanaf oktober pioniert Vandebron met de inzet van elektrische auto’s om het energienet te balanceren. Via blockchaintechnologie kunnen rijders tegen beloning actief bijdragen aan het uiteindelijk overbodig maken van gas- en kolencentrales.

Vandebron is daarmee de eerste speler die op grotere schaal actief bijdraagt aan het realtime balanceren van het net en zo werkt aan het 100 procent van de tijd beschikbaar maken van duurzame energie. Klanten doen ook hun voordeel met deelname: naar schatting verdient een gemiddelde leaserijder 250 euro op jaarbasis, zonder in te leveren op comfort. Klanten geven zelf hun laadvoorkeuren aan zodat zij nooit zonder lege batterij komen te staan. De pilot zal samen met zo’n 300 klanten een paar maanden in beslag nemen. De verwachting is dat Vandebron de dienst begin 2018 aan een breder publiek kan aanbieden.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!