VolkerWessels start tweede productielijn meest duurzame woningen van Nederland

VolkerWessels is gestart met een tweede productielijn van de duurzame MorgenWonen-huizen. De eerste ‘smallere’ MorgenWonen-woning is onlangs geassembleerd op de bouwlocatie in Hendrik-Ido-Ambacht.

Deze nieuwe ‘in-een-dag-gebouwde-woning’ is met 5,40 meter iets minder breed dan de oorspronkelijke MorgenWonen-huizen van 5,70 meter en daardoor geschikt voor meer locaties als koop- en beleggershuurwoning en voor corporaties.

Inmiddels zijn er in Nederland al zo’n 600 MorgenWonen-koop- en huurwoningen geassembleerd. De woningen zijn bijzonder omdat ze binnen één dag op locatie in elkaar worden gezet. Twee weken later is de woning volledig afgewerkt en gestoffeerd. De MorgenWonen-huizen zijn ook nog eens ‘nul-op-de-meter’ woningen, ook daardoor extra aantrekkelijk voor corporaties. Het orderboek is met 400, zowel brede als smallere, MorgenWonen-huizen goed gevuld. Ook internationaal is er interesse voor dit concept. In Duitsland worden later dit jaar de eerste 17 MorgenWonen-woningen geassembleerd.

Net als in de auto-industrie wordt er op de MorgenWonen-productielijnen industrieel gewerkt. Door gebruik te maken van slimme uitwisselbare platformelementen kan er snel gebouwd worden. Elk element wordt vooraf, onder ideale omstandigheden, in de fabriek geproduceerd. Na vervoer naar de bouwlocatie worden de onderdelen eenvoudig in elkaar gezet. Dit garandeert kwaliteit, betrouwbare en snelle levering en beperkt hinder en bouwafval op de locatie tot het minimum.

Zo snel als een woning in elkaar kan worden gezet, zo snel is die ook weer uit elkaar te halen. Dit maakt het eenvoudig een volledige woning van de ene naar de ander locatie te verplaatsen. Zonder sloop en zonder gebruik van nieuwe bouwmaterialen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!