Waerdse Energie Circuit van start: energieoverschotten uitwisselen

Het nieuwe Waerdse Energie Circuit verbindt in Heerhugowaard bedrijven, instellingen en wooncomplexen met elkaar. Hierdoor kan een overschot aan warmte of koude van de één geleverd worden aan een ander.

Veel Heerhugowaardse bedrijven, instellingen, wooncomplexen en woonwijken gaan profiteren van elkaars overtollige energie, wat besparingen oplevert. Het Waerdse Energie Circuit wordt gerealiseerd door een stelsel van buizen, die het noordelijk deel van de bedrijventerreinen De Zandhorst en De Vaandel, het stadshart, het stationsgebied, bedrijventerrein Beveland en het zuidelijk deel van Heerhugowaard met elkaar verbinden. Er is gestart met het eerste stuk in het noordelijk deel van het Circuit.

Een verkennend onderzoek is hieraan voorafgegaan. 9 bedrijven hebben  tezamen met de Bedrijfskring Heerhugowaard, de gemeente Heerhugowaard en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier een quickscan financieel ondersteund. De conclusie van deze quickscan was dat aansluiten op het Waerdse Energie Circuit zinvol is.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!