Wetenschappers ontwikkelen krachtige supercondensator voor elektrische auto

AMSTERDAM – Een nieuwe lichtgewicht ‘supercondensator’ moet het mogelijk maken dat moderne elektrische auto’s een fors hogere actieradius krijgen

©:   QUT University
©: QUT University

Dit schrijven een groep wetenschappers aan een Chinese en Amerikaanse universiteit in een onderzoek dat werd gepubliceerd in het Journal of Power Sources en Nanotechnology

De ‘supercondensator’, een laag elektrolyten tussen 2 elektrodes van koolstof, zijn tot een dunne en extreem sterke film gemaakt met een hoge energie-intensiteit.

Deze film kan verwerkt worden in allerlei onderdelen van de auto zoals het dak, de deuren en de vloer. De film slaat genoeg energie op om de batterijen in enkele minuten van een enorme hoeveelheid energie te voorzien.

Extra boost

Nu worden de supercondensators gebruikt om een elektrische auto de extra boost te geven wanneer er acceleratie nodig is.

De uitvinding betekent de supercondensators krachtiger zijn, waardoor de wetenschappers denken dat de accu’s sneller opgeladen kunnen worden en dat de auto’s langer, maar liefst 500 kilometer, kunnen rijden.

Lees er hier meer over 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!