Wetenschappers willen eerste CO2-neutrale stoomlocomotief maken

AMSTERDAM – Amerikaanse wetenschappers hebben zich ten doel gezet om de eerste CO2-neutrale stoomlocomotief te maken en daarmee een snelheidsrecord te zetten. Het voldoen aan die doelstelling kan niet alleen een kleine revolutie veroorzaken in de spoorwegen, maar ook voor het gebruik van biosteenkool.

Dit verklaren de onderzoekers, voor het grootste deel verbonden aan de Universiteit van Minnesota, die zich hebben verenigd in de Coalitie voor Duurzame Spoorwegen (CDS).

De trein gaat rijden op biosteenkool dat wordt gemaakt uit getorrificeerde biomassa. Daarbij krijgt biomassa zoals houten pallets een milde thermische behandeling zodat de stof een veel hogere energiedichtheid krijgt.

Biosteenkool is net zo krachtig als gewone steenkool, maar stoot geen vervuilende gassen uit zoals CO2. De onderzoekers denken dat de stof de potentie heeft om productie van schone energie te revolutionaliseren.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: tdietmut

5 gedachten over “Wetenschappers willen eerste CO2-neutrale stoomlocomotief maken

 • 15 oktober 2018 om 01:52
  Permalink

  LANEIGE 蘭芝 【重點彩妝】酷玩修色氣墊腮紅的商品介紹 UrCosme (@cosme TAIWAN) 商品資訊 LANEIGE 蘭芝,重點彩妝,酷玩修色氣墊腮紅

 • 18 oktober 2018 om 18:42
  Permalink

  [My Wedding] 紀錄婚禮熱淚與歡笑的瞬間♥︎RedEye Cinema 紅眼婚錄 @ 潮流、美妝、消費 創造個人化風格的女性社群 PIXstyleMe [My Wedding] 紀錄婚禮熱淚與歡笑的瞬間♥︎RedEye Cinema 紅眼婚錄

 • 18 oktober 2018 om 21:35
  Permalink

  肉毒桿菌素、肉毒瘦小臉 、臉部除皺、全臉拉提、肉毒治療憂鬱症肉毒治療磨牙、治療偏頭痛、肉毒瘦小腿、肉毒腋下多汗症、狐臭手術及手汗症肉毒治療嘴角下垂、肉毒上牙齦外露等一些相關議題、似是而非或有爭議的事項的披露與討論。

 • 20 oktober 2018 om 23:21
  Permalink

  OPERA 【彩妝系列】雙眼皮&假睫毛定型膠的商品介紹 UrCosme (@cosme TAIWAN) 商品資訊 OPERA,彩妝系列,雙眼皮&假睫毛定型膠

 • 19 november 2018 om 14:40
  Permalink

  Christopher Samba is trying to force his move to QPR, sources in Russia have claimed. Samba, whose family are still based in England, wants to return for personal reasons and is also eager to join QPR’s relegation fight. Samba looking for way out of Russia after QPR make £10m bid for defender

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!