Zelfvoorzienende Ecocapsule in pre-order voor 79.000 euro

UTRECHT – Ongeveer een jaar geleden maakte een Slowaaks architectenbureau het ontwerp bekend voor een eivormige zelfvoorzienende capsule.

Vaak blijft daadwerkelijke productie uit bij dit soort experimentele ontwerpen, maar het team achter het ontwerp is dit nu wel van plan.

Een speciale editie wordt gemaakt voor 79.000 euro met een deposito van 2.000 euro. De verwachte leveringsdatum is eind dit jaar of begin volgend jaar.

Comfortabel

De Ecocapsule heeft 600 watt aan zonnecellen en een relatief stille windmolen met een vermoge van 750 watt. De unieke vorm van de capsule zorgt er naar eigen zeggen voor dat de ruimte minder warmte verlies en het maximaliseert de opvang van regenwater.

Binnen is een keuken te vinden en een douche met stromend warm water. Ook een comfortabel bed ontbreekt niet. De capsule is klein genoeg om vervoerd te worden in een container of op een trailer.

De ontwerpers hopen de capsule te kunnen verkopen als bijvoorbeeld een onafhankelijk onderzoekscentrum, behuizing in rampgebieden of  toerisme in afgelegen gebieden.

Ecocapsule 4 (breed) Ecocapsule (breed) Ecocapsule 3 (breed) Ecocapsule 5 (breed) Ecocapsule 2 (breed)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!